Φιλιατρά | Λιμενάρι | Μαραθόπολη

Φιλιατρά
Το αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ τοποθετημένο στην είσοδο της πόλης και είναι το πιο αξιοσημείωτο τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής. Λόγω αυτής της ρέπλικας η πόλη αποκαλείται συχνά “το μικρό Παρίσι”. Η πόλη είναι χτισμένη σε έναν καταπράσινο κάμπο με ελαιόδεντρα και αμπελώνες. Υπάρχουν θαυμάσιες παραλίες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και πολλά μέρη για να επισκεφτείτε χρησιμοποιώντας τα Φιλιατρά ως σημείο εκκίνησης. Στην πόλη, εκτός από το σήμα κατατεθέν αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ, θα μείνετε έκπληκτοι από την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία της πόλης, όπου μπορείτε να δείτε το περίφημο ρολόι που κοσμεί την πόλη και το Ενετικό συντριβάνι. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά και ιδίως βυζαντινά μνημεία τα οποία μπορούν να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες.

Λιμενάρι
Το Λιμενάρι είναι μια πολύ ωραία παραλία, όπου η πρόσβαση της γίνεται από τα Φιλιατρά μέσω θαλάσσης. Είναι περίπου 2 χλμ από το κέντρο.

Μαραθόπολη
Η Μαραθόπολη βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μεσσηνίας και είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, 6 χιλιόμετρα από τους Γαργαλιάνους. Στη Μαραθόπολη θα απολαύσετε ήρεμες διακοπές στην καρδιά της Μεσσηνιακής παραλίας, με πολλές επιλογές για κοντινές εκδρομές. Ένα μίλι πέρα ​​από τη θάλασσα, βρίσκεται το νησάκι Πρώτη, ένα από τα πιο διάσημα πειρατικά νησάκια του Ιονίου.