Αεροδρόμιο Καλαμάτας | Καλαμάτα (κέντρο)

 Η Καλαμάτα είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Πελοποννήσου στη Νότια Ελλάδα και η μεγαλύτερη πόλη της ομώνυμης διοικητικής περιφέρειας. Η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι της περιφερειακής μονάδας Μεσσηνίας, βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Νέδων στο κεφάλι του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Η απογραφή του 2011 κατέγραψε 69.849 κατοίκους για την ευρύτερη Δήμου Καλαμάτας, εκ των οποίων 62.409 στη δημοτική μονάδα της Καλαμάτας. Η Καλαμάτα είναι γνωστή ως η γη του Καλαματιανού χορού και των ελιών Καλαμών.

Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” (ελληνικά: Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας) (IATA: KLX, ICAO: LGKL).

Το “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο στην πόλη της Καλαμάτας. Λαμβάνει κυρίως πτήσεις τσάρτερ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τον Μάρτιο του 2013, η Aegean Airlines άνοιξε μια βάση στον αερολιμένα με πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης στον Αυτοκινητόδρομο GR-82 (Πύλος – Καλαμάτα – Σπάρτη) και δυτικά από τις γραμμές του τρένου ο ποταμός Πάμισος. Ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος περίπου 2,7 χιλιόμετρα και εκτείνεται από βορρά προς νότο από την εθνική οδό βόρεια προς τον κάμπο. Ο τερματικός σταθμός βρίσκεται ανατολικά και είναι προσβάσιμος με τον Αυτοκινητόδρομο GR-7 / E55 / E65 (Καλαμάτα – Τρίπολη – Κόρινθος).