Ανάληψη | Μεσσήνη | Παραλία Μπούκας

Ανάληψη
Στο δρόμο σας προς Πύλο, θα βρείτε μία διασταύρωση που οδηγεί στο χωριό Ανάληψη και την παραλία του. Πρόκειται για μια παραλία με παχιά άμμο, η οποία διαθέτει παιδική χαρά, καφέ-μπαρ και ταβέρνες. Σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο μπορείτε να κάνετε windsurfing και ιστιοπλοΐα.

Μεσσήνη
Η Μεσσήνη βρίσκεται 15 χιλιόμετρα (9,3 μίλια) στο Βορρά στη σκιά του όρους Ιθώμη. Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια εξίσου μεγάλη πόλη, αλλά ο εγκαταλελειμμένος χώρος των ερειπίων εν μέρει καταλαμβάνεται από το μικρό χωριό Μαυρομμάτι. Η Μεσσήνη αρχικά λεγόταν Νησί, λόγω ενός οικισμού ο οποίος βρισκόταν σε ένα νησί στις εκτεταμένες ελώδεις εκβολές του ποταμού Παμίσου. Η σύγχρονη πόλη έχει περίπου 10.000 κατοίκους και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Μεσσηνίας. Το κέντρο της πόλης απέχει 3 χιλιόμετρα από τις ακτές του Μεσσηνιακού Κόλπου, κοντά στη δεξιά όχθη του ποταμού Παμίσου. Η κύρια πόλη της Μεσσηνίας, Καλαμάτα, βρίσκεται 10 χλμ προς τα ανατολικά. Η πόλη είναι προσβάσιμη από την Εθνική Οδό 82 (Πύλος – Καλαμάτα – Σπάρτη), ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι μόλις δύο χιλιόμετρα προς τα ανατολικά.

Μπούκα
Η Μπούκα είναι η μεγαλύτερη παραλία με τα πιο παρθένα σημεία της βόρειας πλευράς του Μεσσηνιακού Κόλπου της Πελοποννήσου είναι επάνω στις πράσινες εξοχές και σε μια ατελείωτη αμμώδη παραλία και βρίσκεται μακριά από τη διάσημη όμορφη πόλη της Καλαμάτας. Η παραλία της Μπούκας έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία, πιστοποιώντας τα άριστα νερά της.