Λεωνίδιο | Πούλιθρα

Λεωνίδιο
Το Λεωνίδιο είναι μια πόλη της Αρκαδίας, στην Πελοπόννησο. Από τη μεταρρύθμιση της τοπικής κυβέρνησης το 2011 είναι μέρος του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, της οποίας αποτελεί μια δημοτική μονάδα. Η δημοτική μονάδα έχει έκταση 418.652 km2, η κοινότητα 102.667 km2 και θεωρείται ένας παραδοσιακός οικισμός.
Η πόλη του Λεωνιδίου, με πληθυσμό 3.826, αναδύεται από ένα θεαματικό τοπίο,το οποίο είναι ανάμεσα σε δύο απότομες πλαγιές που περικλείουν την πόλη από βορρά και νότο. Ο ποταμός Δαφνώνας περνά μέσα από την πόλη, και οι όχθες της συνδέονται με τρεις γέφυρες. Η πόλη είναι η πρωτεύουσα της Τσακωνίας, γνωστή για την πολιτιστικές και γλωσσικές ιδιαιτερότητές του, και ο ίδιος ο οικισμός προσφέρει εντυπωσιακή και γραφική αρχιτεκτονική. Τώρα είναι μια προστατευόμενη αρχιτεκτονικά τοποθεσία, στην οποία υπάρχουν πολύ αυστηροί κανονισμοί για την οικοδόμηση εντός των ορίων της πόλης.

Πούλιθρα
Η Πούλιθρα είναι ένα όμορφο μικρό χωριό στην παραλία του Λεωνιδίου. Η Πούλιθρα βρίσκεται στις παρυφές του Πάρνωνα, 9 χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο λίγο μετά το χωριό Πλάκα. Η Πούλιθρα βρίσκεται σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον και ιδανικά συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα. Στην Πούλιθρα Λεωνιδίου μπορούμε να υποσχεθούμε την ευχάριστη διαμονή σε ένα από τα ξενοδοχεία, διαμερίσματα και δωμάτια που μπορείτε να βρείτε στο χωριό. Στο τέλος του χωριού θα βρείτε ένα γραφικό λιμανάκι με θέα όλο το χωριό. Η θάλασσα της είναι ο κύριος λόγος για να την επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, η Πούλιθρα αποτελεί επίσης έναν τέλειο προορισμό για το Πάσχα και για τις χειμερινές σας διακοπές!