Μονεμβασιά

Μονεμβασιά
Είναι μοναδική, νικώντας το πέρασμα του χρόνου, μια εκπληκτική εικόνα στην ανατολική ακτή της Λακωνίας, συνδυάζοντας το Μυρτώο Πέλαγος, τη μεσαιωνική, βυζαντινή και βενετσιάνικη καστροπολιτεία της, η Μονεμβασιά είναι σκαρφαλωμένη στον ευδιάκριτα διαμορφωμένο βράχο της, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η πρόσβαση γίνεται από τη στεριά, ακολουθώντας τον δρόμο Σπάρτης-Μολάων προς τα νότια-ανατολικά, είτε από τη θάλασσα, με το πλοίο της γραμμής που συνδέει τον Πειραιά με τη Νότια Πελοπόννησο, τα Κύθηρα και το Καστέλι, ή με ιπτάμενο δελφίνι, ή με ιδιωτικό γιοτ, δεδομένου ότι το λιμάνι είναι ένα από τα ασφαλέστερα. Η Μονεμβασιά είναι περίπου 95 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη.

Η Μονεμβασιά βρίσκεται σε μια απότομη, βραχώδη νησίδα η οποία συνδέεται με τη Λακωνική ακτή μόνο από μια γέφυρα. Ο βράχος πάνω στον οποίο είναι χτισμένη, είναι 300μ. ψηλός και συνδέεται με την ακτή με τη βοήθεια μιας χαμηλής γέφυρας. Η Νέα Μονεμβασιά, η νέα πόλη απέναντι από το φρούριο-πόλη, είναι σύγχρονη και γεμάτη ζωντάνια όλο το χρόνο, προσφέροντας όλες τις τουριστικές εγκαταστάσεις δίπλα στη θάλασσα.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email