Τα Top επικίνδυνα οδικά ταξίδια στην Ελλάδα

Λαγκάδα πέρασμα. Το πέρασμα στο Λαγκάδα είναι διαβόητο στην Ελλάδα γιατί είναι ο τόπος πολλών ατυχημάτωνΕίναι ένα υψηλό ορεινό πέρασμα στην Πελοπόννησο με απίστευτη θέα στην κορυφή προσελκύοντας ανθρώπους να το επισκεφτούν

 

Λιβανιανά δρόμος. Αυτός ο δρόμος βρίσκεται στη νότια ακτή της Κρήτης. Είναι ένας από τους πιο διχαλωτούς δρόμους της Ελλάδα με 16 στροφές και είναι επικίνδυνος γιατί είναι ένας χωματόδρομος με πολλές ξαφνικές u στροφές.

 

Αρίστη – Πάπιγκο δρόμος. Αυτός ο δρόμος των Ιωαννίνων είναι ένας από τους πιο διάσημους στον κόσμο, αλλά και ένας από τα πιο επικίνδυνους εξαιτίας των αιφνιδιαστικών στροφών αλλά και της γρήγορης αλλαγής στο υψόμετρο. 

 

Πατιόπουλο – Περδικάκη δρόμος. Αυτός ο δρόμος στο βουνό που είναι πάνω από 23 χιλιόμετρα μακρύς, βρίσκεται στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Είναι μια πολύ απότομη ανάβαση ή αξιοπρεπής με πολλά μέρη με στροφές. Επιπλέον, υπάρχουν μεγάλες τρύπες που το καθιστά δύσκολο στην οδήγηση. Τέλος, ο δρόμος είναι πολύ στενός με μια απότομη κατηφόρα σε κάθε πλευρά χωρίς κιγκλιδώματα κίνησης, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο.

 

Βουνό του Παντοκράτορα – Κέρκυρα. Αυτό το πέρασμα βρίσκεται στο ψηλότερο βουνό της Κέρκυρας και είναι πολύ επικίνδυνο λόγω των πολλών στροφών και ζικ-ζακ στα 900 μέτρα υψόμετρου.

 

Βουνό Καλιακούδα – κοντά στο Καρπενήσι. Αυτό το ορεινό πέρασμα βρίσκεται στα 2000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας κοντά στο Καρπενήσι. Είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ελλάδα λόγω της έλλειψης των κιγκλιδωμάτων ασφαλείας και το γεγονός ότι είναι ένας χωματόδρομος.

 

Χώρα ΣφακίωνΑνώπολη Δρόμος. Αυτός ο απίστευτος δρόμος θα σας θυμίσει το σώμα φιδιού αφού κάνει σχήματα S με πολλές ξαφνικές στροφές και σε υψόμετρο που το παραμικρό λάθος οδηγεί σε ένα απευθείας ταξίδι προς τη θάλασσα.

 

Προυσός  δρόμος Καρπενησίου. Αυτός ο δρόμος βρίσκεται στην Ευρυτανία και λέγεται ότι είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους στην Ευρώπη λόγω των στροφών κάτω από τους βράχους και τις πιθανές κατολισθήσεις.

 

Καλλικράτης-Καψοδάσος Δρόμος Αυτό το είδος του δρόμου ονομάζεται “τριχωτός” δρόμος εξαιτίας του σχήματός του. Οι U στροφές που γυρίζουν σε κάθε πλευρά ονομάζονται “φουρκέτες”. Τέτοιοι δρόμοι είναι απίστευτοι, αλλά πάντα επικίνδυνοι, λόγω των απότομων και απόκρημνων στροφών. Αυτός ο δρόμος μπορεί να βρεθεί στην Κρήτη.

 

Κοτσυφού Φαράγγι. Στο Φαράγγι Κοτσυφού είναι ένας δρόμος που διέρχεται από ένα φαράγγι στο ΡέθυμνοΚρήτηςΕίναι επικίνδυνος επειδή ο δρόμος έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και ζικ-ζακ.