Οι δέκα top Ελληνικοί προορισμοί που πρέπει κανείς να επισκεφθεί !!

Γνωστή για την πληθώρα των αρχαίων ερειπίωντα ασβεστωμένα χωριά, τις ηλιόλουστες παραλίεςτη νόστιμη κουζίνα και τη φιλική ατμόσφαιρα, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών της Ευρώπης. Η Ελλάδα αποτελείται από μια ορεινή ηπειρωτική χώρα και εκατοντάδες νησιά, όπου κάθε ένα προσφέρει το δικό του μερίδιο από εντυπωσιακά τοπία, ιστορικές τοποθεσίες, σκηνές νυχτερινής ζωής και πολιτιστικές απολαύσεις. Μια επισκόπηση από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε στην Ελλάδα:

 10 Ακρωτήριο Σούνιο

Το ακρωτήριο του Σουνίου, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου της Αττικής, είναι περισσότερο γνωστή ως η περιοχή των ερειπίων του αρχαίου ελληνικού ναού του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας. Τα ερείπια είναι σκαρφαλωμένα στο ακρωτήριπου περιβάλλεται από τρεις πλευρές από τη θάλασσα. Η περιοχή είναι δημοφιλής για ημερήσιες εκδρομές για τους τουρίστες από την Αθήνα, με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα πάνω από το Αιγαίο, έτσι όπως φαίνεται από τα ερείπια, να αποτελεί ένα περιζήτητο θέαμα.

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα και η πρωτεύουσα της Μακεδονικής περιοχής της Βόρειας ΕλλάδαςΖωηρά φεστιβάλ, κοινωνικές εκδηλώσεις και έντονη νυχτερινή ζωή κάνουν αυτή την πόλη την πολιτιστική πρωτεύουσα της ΕλλάδαςΑποτελείται από το ιστορικό κέντρο της πόλης και την εμπορική περιοχή, η Θεσσαλονίκη προσφέρει τόσο παλαιά όσο και νέα αξιοθέατα όπως τα βυζαντινά τείχη της, τον Λευκό Πύργο και τα τουρκικά λουτρά στις πολύχρωμες αγορές τροφίμων, τα μουσεία και γκαλερί τέχνης. Η νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης είναι αξεπέραστη. Από τις μικρές ταβέρνες έως τα νυχτερινά κέντρα και άλλους χώρους ψυχαγωγίας, η Θεσσαλονίκη τα προσφέρει όλα.

Ζαγόρι

Το Ζαγόρι είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλουςμε εντυπωσιακή γεωλογία και δύο εθνικά πάρκα, στη βορειοδυτική Ελλάδα. Τα πυκνά δάση και τα άγρια βουνά είναι αυλακωμένα από ισχυρά ποτάμια και διάστικτα με παραδοσιακά χωριά, με πολλά χαρακτηριστικά μεγάλα πέτρινα σπίτια που χρονολογούνται από τα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε την περιοχή είναι με πεζοπορία σε κάποια από τις πολλές διαδρομές που συνδέουν τα χωριά. Ο πιο προσιτός στόχος που θα σας ανταμείψει είναι το υπέροχο φαράγγι του Βίκου.

Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι μια χερσόνησος σαν τρίαινα κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με εξαιρετικές παραλίες. Οι τρεις ξεχωριστές χερσόνησοι μπορούν να συνοψιστούν περίπου ως εξής: η Κασσάνδρα έχει τη νυχτερινή ζωή, η Σιθωνία έχει τις παραλίες και ο Άθως έχει τους μοναχούς. Όντας πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη, η Κασσάνδρα είναι πιο δομημένη, ενώ η πιο ήσυχη Σιθωνία έχει κάμπινγκ, κρυμμένους όρμους και πεντακάθαρα νερά. Και οι δύο είναι δημοφιλείς στους Έλληνες και στους τουρίστες της Ανατολικής Ευρώπης. Μεγάλο μέρος της ανατολικότερης χερσονήσου ανήκει στη μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους . Είναι προσβάσιμη με βάρκα και ανοικτή μόνο σε άρρενες προσκυνητές.

Πελοπόννησος

Διαμορφωμένο σαν ένα μεγάλο φύλλο, η Πελοπόννησος παραδοσιακά ονομάζεται Μοριάς, το οποίο σημαίνει φύλλο μουριάς. Ευρισκόμενη στο νοτιότερο άκρο τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας, η Πελοπόννησος είναι μια μεγάλη χερσόνησος που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με τη γέφυρα Ρίου-ΑντιρρίουΔιανθισμένη με κλασικούς Ελληνικούς ναούςβενετσιάνικα κάστραβυζαντινές εκκλησίες και μυκηναϊκά ανάκτορα, η Πελοπόννησος αντηχεί στους αρχαίους πολιτισμούς και στα γεγονότα μέσα από την εκτεταμένη ιστορία της. Ανάμεσα σε αυτά τα αρχαία ερείπια είναι η Ολυμπίαόπου οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενήθηκαν προς τιμήν του Δία.

Δελφοί
Delphi

Δεύτεροι μετά την Ακρόπολη στην Αθήνα, οι Δελφοί είναι ο πιο δημοφιλής αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα. Ευρισκόμενοι περίπου δυόμισι ώρες από την Αθήνα κατά μήκος των πλαγιών του βουνού Παρνασσός, που προκαλεί δέος, οι Δελφοί ήταν κάποτε σεβαστοί από τους αρχαίους Έλληνες ως το κέντρο της γης. Αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα, στους Δελφούς ήταν ένα σημαντικό μαντείοΣτην αρχαιότητα, οι άνθρωποι πήγαιναν σε αυτό το ιερό μέρος για να ρωτήσουν την ιέρεια για συμβουλές σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη γεωργία εως τις σχέσεις και την πολιτική. Σημαντικά ερείπια και δομές στους Δελφούς περιλαμβάνουν το Ναό του Απόλλωνα, το Θησαυρό των Αθηναίων, το θέατρο και τον ιππόδρομο που κάποτε φιλοξένησε τα αρχαία Πύθια, τους δεύτερους σε σημασία πανελλήνιους αγώνες μετά τους Ολυμπιακούς.

Μετέωρα

Η ελληνική λέξη Μετέωρα σημαίνει ότι “αιωρούνται στον αέρα”, και αυτή η φράση περιγράφει εύστοχα το εντυπωσιακά βράχια που υψώνονται πάνω από 1.200 πόδια (366 μέτρα) στον αέρα πάνω από τα χωριά της Καλαμπάκας και του Καστρακίου στη βόρεια κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό που κάνει αυτά τα βράχια ακόμα πιο εμπνευστικά είναι τα ιστορικά μοναστήρια σκαρφαλωμένα κατά μήκος των κορυφών. Που χρονολογούνται από τον 14ο και 16ο αιώνα, τα μοναστήρια στα Μετέωρα χτίστηκαν από μοναχούς που αναζητούσαν την πνευματική απομόνωση και την ελευθερία από θρησκευτικές διώξεις.

Κρήτη

Το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά, η Κρήτη είναι μία ευρύχωρη γη ευχάριστων αντιθέσεων, όπου τα τοπία κυμαίνονται από την εκπληκτική ακτογραμμή έως τα τραχιά βουνά και την πανέμορφη εξοχή της διάσπαρτη με ελιές. Πολυσύχναστες μητροπολιτικές πόλεις εκτείνονται έως τα ήσυχα χωριά που επικεντρώνονται γύρω από υπαίθριες καφετέριες. Με πλούσια ιστορία, η Κρήτη εξακολουθεί να φέρει τα αρχαιολογικά ίχνη των πολλών πολιτισμών που κατοικούσαν κατά το πέρασμα των αιώνων.

Αθήνα
Athens

Κατοικημένη για περισσότερο από 3.000 χρόνια, η Αθήνα είναι ευρέως γνωστή ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και η γενέτειρα της δημοκρατίας. Η πόλη παρουσιάζει ένα μείγμα που προκαλεί σύγχυση ιστορικών και σύγχρονων χαρακτηριστικώνΗ Αθήνα είναι διάσημη για τα αρχαιολογικά ερείπια και τα μνημεία της, όπως την περίφημη Ακρόπολη, τον Παρθενώνα, την Αρχαία Αγορά και το Θέατρο του Διονύσου για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Ωστόσοη Αθήνα δεν είναι μόνο τα αρχαία ερείπιαΑυτή η πολύβουη πόλη είναι επίσης ένα σημαντικό κέντρο για τις επιχειρήσεις, τον πολιτισμό και τη νυχτερινή ζωή.

Ελληνικά νησιά

Τα όμορφα και εξωτικά Ελληνικά νησιά δελεάζουν ορδές τουριστών κάθε χρόνο, καθιστώντας τα από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο. Με περισσότερα από 2.000 νησιά για να επιλέξετε μπορεί αρχικά να μπερδευτείτε από τον αριθμό και την ποικιλία τους. Από πανέμορφες παραλίες, αρχαία ερείπια, πολύχρωμα λιμάνια και ενεργά ηφαίστεια τα ελληνικά νησιά τα έχουν όλα.

Μέρος της ομάδας των Κυκλάδων, η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά και σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε στην Ελλάδα. Επίσης, μέρος των Κυκλάδων, η Μύκονος διαθέτει μία σύγχρονη, κοσμοπολίτικη κοινωνία αναμειγμένη με παραδοσιακά ασβεστωμένα σπίτια και δαιδαλώδεις δρόμους. Στο Αιγαίο πέλαγος κοντά στις ακτές της Τουρκίας, η Ρόδος είναι η πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, δημοφιλής για τις μεγάλες παραλίες και ιστορικής σημασίας. Το βορειότερο των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα, η Κέρκυρα, ελεγχόταν από πολλές ξένες δυνάμεις, κυρίως από τους Ενετούς και τους Βρετανούς, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην κουλτούρα και την αρχιτεκτονική του νησιού.